Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΡΑΤΣΕΣ HAMSTER





Παρακάτω θα παρουσιαστούν οι 4 ποιο γνωστές ράτσες hamster.


ΣΥΡΙΑΝ-ΓΚΟΛΝΤΕΝ ( SYRIAN-GOLDEN)














Αναμενόμενη διάρκεια ζωής: 2,5 έως 3 χρόνια.

Μέγεθος: Συρίας χάμστερ συνήθως περίπου 6-7 ίντσες (15-17 cm) σε μήκος.

Συμπεριφορά και Χαρακτήρας: Συρίας χάμστερ είναι νυκτόβια, αλλά μπορεί να ξυπνήσει για σύντομους χρόνους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι γενικά αρκετά πολύ εγκάρδιος και εύκολο να δαμάσει και να χειριστεί. Έχουν τη φήμη ότι είναι ευκίνητος, αλλά αυτό είναι συνήθως οφείλεται στην έλλειψη χειρισμό ή προσπαθούν να τους χειριστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν θα προτιμούσε να κοιμάται.

Κοινωνικά χαρακτηριστικά: Συρίας χάμστερ είναι μοναχικά και εδαφική. Θα πρέπει πάντα να στεγάζονται μόνο. Μπορούν να ανεχτούν άλλα χάμστερ όταν είναι νέοι, αλλά από τη στιγμή που θα φτάσουν 8-10 εβδομάδες παλαιά, την καταπολέμηση της εδαφικής συνήθως ξεκινά και μπορεί να αποβεί μοιραία.

Εμφάνιση: Ο φυσικός χρωματισμός της Συρίας χάμστερ είναι χρυσή καφέ (τεχνικά agouti, που σημαίνει ότι οι τρίχες κλιμακωτά με πιο σκούρα και ανοιχτά χρώματα), με μια ελαφρύτερη κοιλιά. Έχουν επίσης ένα σκοτεινό σήμανση στα μάγουλα, που εκτείνεται από το σαγόνι ψηλά προς το αυτί. Μέσω επιλεκτικής αναπαραγωγής, υπάρχουν διάφορες παραλλαγές στα χρώματα και μοτίβα .

Σημειώσεις για την Φροντίδα: Βασική φροντίδα είναι σαν αυτή των άλλων χάμστερ. Συνήθως συνιστούμε την αποφυγή modular πλαστικά κλουβιά για Συρίας χάμστερ λόγω ανησυχιών με εξαερισμό, το μέγεθος και ευκολία καθαρισμού. Ένα απλό κλουβί σύρμα ή ενυδρείο είναι προτιμότερο. Feed ένα καλό φαγητό χάμστερ ποιότητα συμπληρώνεται με μικρές ποσότητες νωπών τροφίμων. Δείτε Φροντίδα χάμστερ για περισσότερες λεπτομέρειες.





Hairless hamster (χωρίς τρίχωμα)
Μια άτριχη Συρίας γεννιέται εντελώς άνευ μαλλιών. Αυτό οφείλεται σε μια γενετική μετάλλαξη ότι οι επιπτώσεις από την επιδερμίδα (το στρώμα του δέρματος όπου οι θύλακες των τριχών).
Μερικοί άτριχα μπορεί να έχουν πολύ κοντόχοντρος, σγουρά λευκά μουστάκια, αλλά συχνά χάνουν αυτά καθώς ωριμάζουν. Το δέρμα τους είναι πολύ ζεστή και πορώδες-μερικές φορές αισθάνεται λίγο κολλώδης στην αφή. Τα φυσικά έλαια του δέρματος είναι πολύ εμφανές και εκπέμπουν ένα απαλό, γλυκό άρωμα.
Οι οργανισμοί τους είναι αρκετά όμορφο, τους μυϊκή σχήμα εύκολα να παρατηρηθεί, και τα αυτιά τους, ουρά, και τα πόδια φαίνονται περισσότερο από άλλα Σύριοι. Βασική φροντίδα του μια άτριχη Συρίας είναι σαν οποιαδήποτε άλλη Συρίας. Υπάρχουν μερικά ζητήματα που πρέπει να γίνουν:

Ευαίσθητο δέρμα:
Άτριχος δεν έχουν προστατευτικό παλτό από γούνα, και μπορεί εύκολα να πάρει λίγο από γρατζουνιές κάθε μέρα δραστηριότητες. Aspen κρεβάτι, για παράδειγμα, μπορεί να χαράξει εύκολα ευαίσθητο δέρμα τους, έτσι είναι καλύτερο να τους κρατήσει σε Carefresh, ή παρόμοια κρεβάτι χαρτοπολτού. Ένα κλουβί καλωδίων μπορεί να φαίνεται πάνω ασφαλή για άλλα χάμστερ, αλλά κάθε λίγο σύρμα, όπου προεξέχοντα έχουν gnawed, ή έχει κλίση, μπορεί να προκαλέσει μια γρατσουνιά. Σε αυτές τις γραμμές, ένα ώριμο άτριχα θα είναι αδύνατο να πλοηγηθείτε χάμστερ μεγέθους σωλήνες. Δεν έχουν καμία κομψή γούνα για να τους βοηθήσει να γλιστρήσει κατά μήκος και είτε θα γίνει κατέθεσε στο σωλήνα, ή μώλωπα ή να ξύσει το δέρμα τους που προσπαθούν να περάσουν. Άτριχος είναι καλύτερα κρυμμένο σε μια δεξαμενή ή δοχείο με τα σπίτια και τα παιχνίδια έχουν σχεδιαστεί με γενναιόδωρες εισόδους. Άλλες λειαντικά τα πράγματα να μην είναι καλύβες χορτάρι, ξύλινα σπίτια, και τουαλέτες άμμο.

Άτριχος χάμστερ αισθάνονται πολύ ζεστό στην αφή-και αυτό είναι φυσικό διότι θερμοκρασία του σώματος ένα χάμστερ είναι λίγους βαθμούς υψηλότερη από τη δική μας. Σώμα μια άτριχη δουλεύει σκληρά για να κρατήσει ζεστό, όμως. Απαιτεί ένα πολύ υψηλότερο μεταβολισμό για να στείλετε συνεχώς θερμότητα στην επιφάνεια. Για να τους βοηθήσει να διατηρηθεί αυτό το επίπεδο, συμπλήρωμα διατροφής με υψηλότερη πρωτεΐνη. Cat kibble είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης νόστιμα για άτριχα. Ελέγξτε τα συστατικά για φυσικά συστατικά συντηρητικά, όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα, και προσθέστε σε μερικά κομμάτια με κανονική διατροφή τους. Άλλες τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως τα αυγά, κοτόπουλο, ή φύτρο σιταριού μπορεί επίσης να δοθεί.

Κρατώντας τα ζεστά το χειμώνα:
Άτριχος μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τεθούν σε χειμερία νάρκη από ό, τι μαλλιά χάμστερ. Είναι σημαντικό να κρατήσετε κλουβί τους πάνω από 65 βαθμούς F. Μια θερμάστρα undertank σχεδιαστεί για τα ερπετά είναι ένας τρόπος. Εάν χρησιμοποιήσετε ένα πλαστικό δοχείο για τη στέγαση, ανυψώσει το δοχείο λίγο πάνω από το θερμοσίφωνα έτσι δεν είναι συγκινητικό για χάρη της ασφάλειας. Επίσης, μια λάμπα θέρμανσης, εάν μπορεί να τοποθετηθεί σε ασφαλές μέρος, ότι το χάμστερ δεν είναι δυνατόν να αγγίξει άμεσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Και να είστε βέβαιος να κρατήσει αυτά τα επίπεδα protien επιπλέον υψηλή το χειμώνα.
ΝΑΝΟΙ
Τα νανακια χαμστερ ζουνε γυρω στα 2-3 χρονια αλλα αυτο εξαρτατε και απο της συνθηκες διαβιωσης του . Δηλαδη αν τρεφετε σωστα ,γυμναζεται , ειναι ηρεμο ,καθαρο κ.α θα τεινει να ζει περισσοτερο απο καποιο αλλο που θα ζουσε σε καποιο εκτροφειο απεριποιητο , αταιστο , να κανει 10 γεννες το χρονο ,να φοβατε κ.α Τα νανακια ειναι κοινωνικα ζωα και τους αρεσει πολυ η παρεα των ομοειδων τους γι'αυτο καλο θα ηταν να στεγαζεται μαζι με αλλα στο κλουβι . Καλο ειναι να μενει μαζι με αλλα που γνωριζει απο μικρη ηλικια ωστε να ειμαστε σιγουροι οτι τα πηγαινουν καλα . Η εγκυμοσυνη κραταει 18-21 μερες ,ο θηλασμος 20-25 μερες ,τα μικρα που γεννιουνται σε καθε γεννα 1-11 και η σεξουαλικη ωριμανση στις 30-40 μερες .

Κινέζικο (chinese dwarf )

Είναι το πιο σπάνιο και ευκίνητο είδος από όλα. Είναι αυστηρά μοναχικό. Ενώ η συνύπαρξη με άλλο χάμστερ, πέραν της εποχής της αναπαραγωγής είναι αδύνατη, είναι το πιο τρυφερό με τους ανθρώπους. Μάλιστα πολλοί λένε ότι αυτά τα χάμστερ έχουν ψυχή σκύλου παγιδευμένη σε μικρό σώμα.
Πηγές:

14 σχόλια:

  1. τα χαμστερ κανει να τρωνε κρεας?Αν ναι,ποσο και τί κρεας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο κρέας έχει το κεφάλι σου βλάκα.Τα χαμστερ δεν τρώνε κρέας .

      Διαγραφή
    2. Κανει και συνηθως οταν ειναι μια χαμστερ εγκυος :)

      Διαγραφή
  2. Καλυτερα να μην τους δώσεις κρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. gt na min tous dosii egou tous dino galopoula kata protimisi i kotopoulo pantos ta syrian hamster to tronee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nαι τα χαμστερ κανει να τρωνε κρεας, αλλα σε μικρες ποσοτητες περιπου οσο ενα κουταλακι του γρυκου βραστο κοτοπουλο ή ποοολυ λίγο ζαμπόν ή σαλάμι (οχι αέρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν δώσεις κρέας στα χαμστερ σου τα κάνεις αυτόματα πιο επιθετικά και ενισχυεις τυχόν τάσεις κανιβαλισμου.

      Διαγραφή
  5. δεν μπορώ να καταλάβω τι ράτσα είναι τα χάμστερ μου... έχω δύο και μοιάζουν και με τους νάνους και με τα κινέζικα... :/ μήπως ξέρετε πως μπορώ να καταλάβω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το δικό μου δε μοιάζει με κανένα από αυτά είναι καφέ και άσπρο.Τι ράτσα είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το δικό μου το χαμστεράκι είναι άσπρο κίτρινο είναι όπως μία χούφτα περίπου μικρή ουρίτσα
    δεν έχει τρίχα στην ουρίτσα δεν μπορώ να καταλάβω τι ράτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή