Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Απόκτηση hamster



Ιδανικό κατοικίδιο σε περίπτωση που δε διαθέτετε χώρο για ένα σκύλο ή μία γάτα. Για τον καινούργιο συγκάτοικό σας, το hamster, χρειάζεστε ένα κλουβάκι με ειδικό χώρο για το φαγητό του, ποτίστρα και απαραιτήτως μία ρόδα. Τα hamsters τρελαίνονται να τρέχουν στην ρόδα, ειδικά το βράδυ. Για το μέγεθος του κλουβιού και τα διάφορα αξεσουάρ που μπορεί να έχει ένα κλουβάκι, η επιλογή είναι καθαρά προσωπική. Για τον πάτο του κλουβιού θα αγοράσετε ροκανίδι που είναι μαλακό και απορροφάει τις μυρωδιές αλλά και επιτρέπει στο hamster να κάνει τις ανασκαφές του. Φροντίστε το ροκανίδι να είναι άοσμο για να μη δημιουργήσει πρόβλημα στο κατοικίδιό σας. Είναι σημαντικό για την υγεία του hamster αλλά και για την δική σας να καθαρίζετε τακτικά το χώρο του και να αλλάζετε το ροκανίδι ( κάθε δύο-τρεις ημέρες ). Επίσης, να ανανεώνετε τακτικά την τροφή του και να βάζετε φρέσκο νεράκι καθημερινά.
Για να αποφύγετε το ενδεχόμενο να χάσετε το hamster μέσα στο σπίτι, μπορείτε να προμηθευτείτε από ένα pet shop μία διάφανη πλαστική μπάλα με τρύπες. Βάζετε μέσα στην μπάλα το ζωάκι, την βιδώνετε και το αφήνετε ελεύθερο να τρέχει μέσα στο σπίτι!
Να θυμάστε ότι :     
  • Τα hamster έχουν γεννηθεί στην αιχμαλωσία και δεν μπορούν να επιβιώσουν ελεύθερα.
  • Είναι ευαίσθητα στο φως, γι' αυτό μην τα αφήνετε εκτεθειμένα στον ήλιο.
  • Αποθηκεύουν φαγητό. Εάν δείτε κάποια στιγμή φουσκωμένους τους αδένες που βρίσκονται δεξιά και αριστερά στον λαιμό του, μην τρομάξετε.
  • Εάν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στο hamster, επισκεφθείτε άμεσα τον κτηνίατρο.


Πηγή: http://www.woman-on-top.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου