Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΤΡΟΦΗ πληροφορίες





ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τα χάμστερ είναι κυρίως φυτοφάγα ζώα, όμως σε εποχές έλλειψης τροφής και όταν έχουν ανάγκη για λίγη ζωικής προέλευσης πρωτεΐνη τρώνε και μικρά έντομα ή ψάρια. Κάπως έτσι διαμορφώνεται και η διατροφή τους σε αιχμαλωσία.
Οι περισσότερες εμπορικές τροφές είναι ικανοποιητικές για να διατηρήσουν υγιές ένα χάμστερ, ωστόσο πρέπει να έχουμε υπ’όψιν ότι τα χάμστερ ως είδος (περισσότερο οι νάνοι) έχουν μία εγγενή τάση για διαβήτη, και επομένως πρέπει να προσέχουμε τις τροφές που έχουν μεγάλες ποσότητες σπόρων.


Συμπληρωματικά στην βασική τροφή μπορούμε να μάθουμε στο χάμστερ μας να τρώει λαχανικά και φρούτα. Όμως αυτή η μετάβαση πρέπει να γίνεται σταδιακά και αρχικά με μικρές ποσότητες πράσινων λαχανικών. Τα φρούτα δεν πρέπει να δίνονται παραπάνω από 2 φορές την εβδομάδα λόγω ότι περιέχουν μεγάλες για τα χάμστερ ποσότητες ζάχαρης. Επίσης, αν και μπορούμε να προσφέρουμε σχεδόν όλα τα λαχανικά και τα χορταρικά που τρώμε και εμείς, οι πατάτες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα είναι απαγορευτικά για τα χάμστερ.
Πολύ καλό κάνουν στα χάμστερ τα βραστά αυγά και το κίτρινο τυρί, όμως όχι πάνω από μια φορά την εβδομάδα.
Φυσικά απαγορεύεται να τους δίνουμε οποιοδήποτε είδος γλυκού και κυρίως σοκολάτα.
Σε περίπτωση που μας τύχει να έχουμε χάμστερ που είναι έγκυος ή θηλάζει, ή αναρρώνει από τραυματισμό καλό είναι ως συμπλήρωμα να του δίνετε λίγο βραστό κοτόπουλο και ωμά κουάκερ.



Source:http://www.pets.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου